Schrijvende Ontwerpers Pakken het Podium #1

Donderdag 7 december 2017 vanaf 19.15 u. 

Moderator Lucas Verweij. 

Locatie: Het Nieuwe Instituut

GOEDE SMAAK

Tijdens deze avond wil Designplatform Rotterdam aandacht vragen voor de schrijvende ontwerper. Teksten over ontwerpen worden onder de aandacht gebracht via een off-line medium: het podium. Het avondvullende programma wordt ingeleid door Joeri Pruys, zoon van de nestor van de schrijvende ontwerpers: Simon Mari Pruys. Zijn voordracht is afkomstig uit zijn publicatie over goede smaak: ‘Dingen vormen mensen. Een studie over Produktie, Consumptie en Cultuur.' (Uitgeverij Ambo, 1972).

Vervolgens zullen 6 schrijvende ontwerpers gedurende 8 minuten een tekst voordragen over het thema van de avond: Wat is goede smaak? Op het podium zit een driekoppig panel van ingewijden die (als enigen) de teksten vooraf gelezen hebben en kunnen reageren op de voordrachten. Aan het eind van de avond kiest het publiek via stembiljetten de winnende tekst. 

Het wordt een feestelijke avond met ruimte voor muziek en een drankje. Op het podium staat enkel een microfoon. Er is nadrukkelijk geen beamer en katheder. Voor wie een beeld wil laten zien (niet meer dan één) wordt dat van te voren afgedrukt op A1. De aandacht ligt hierdoor op de kwaliteit van de tekst en de voordracht. 

Met o.a. Sander Manse, Maarten Kloos en Ineke Hans!

Haal je kaartje gauw hier

 
VLAGPLANTSESSIES = Deze avonden hebben tot doel vlaggen te planten die staan voor design en voor het platform, in de hoofden en harten van onze Rotterdamse stakeholders. Met de sessies wordt ingezet op centrale 'meta'-thema's die iedereen aangaan; zoals het thema 'Design en duurzaamheid'. De Vlagplantsessies vinden plaats op verschillende verrassende locaties.


#23: Grenzen vervagen?
#22: Hard Werken: one for All
#21: Goede smaak
#20: Design en food
#19: Storytelling
#18: Eerste Lustrum in de Unie
#17: Salona della Moda
#16: Design Thinking
#15: Wat is design?
#14: Bricks Bytes Behaviour
#13: The Shows Must Go On
#12: Visibly creative
#11: Holland uit Vorm
#10: Social Media Mainstream
#9: Status van Interior Design
#8: Industrial Maintenance
#7: Design Infrastructuur
#6: Duurzaamheid
#5: Design en de kunsthandel
#4: China
#3: Contemporaine stromen
#2: Masters
#1: Design to business