Maaktafel bij Bouwkeet

Bouwkeet, Schiedamseweg 240, Rotterdam

Donderdag 16 november 2017

16:00 uur - 18:00 uur, Bouwkeet

360°: Makers Village in Rotterdam-West
Hoe creëren we een doorbraak in Rotterdam-West en Rotterdam Innovation District? Het innovatieve eco-systeem van makers groeit en groeit hier, maar we zijn er nog niet. Hoe serieus liggen de kansen om in het gebied rond het Marconiplein een internationale plek te creëren met concept stores en lokale ateliers gecombineerd met woon-werk communities? Gaat dit een innovatieve hotspot worden die talent inspireert en motiveert om trots te bouwen aan hun wijk, hun stad, hun eigen maakindustrie? Kansen genoeg hier, om gebouwen te transformeren tot unieke maakplekken. Hoe pakken we deze kans? En wat gaan we daar doen? Wordt dit de locatie voor de gouden Prada? Komt hier een nieuwe Nike concept store voor 3D geprinte schoenen?

Maaktafel is een openbare, vrijmoedige discussie die kan leiden tot samenwerking tussen ontwerpers, industriële bedrijven en andere ondernemers, waaronder winkeliers en vastgoed-eigenaren. Zorg dat je erbij bent als je zin hebt om nieuwe ondernemersconcepten uit te proberen in Rotterdam-West. Publiek is welkom aan de Maaktafel. Je krijgt als bezoeker gelegenheid tot het stellen van vragen en het geven van verrassende antwoorden!

Moderator: Guus Balkema (010Works). Sidekick: Jeroen Deckers (Designplatform Rotterdam)

Lijst met tafelgenoten volgt binnenkort.
Wil je erbij zijn? Meld je dan aan: jeroen@werkdraad.nl, app naar +31 6 24 22 79 75 en check het facebook event
 

 
MAAKTAFELS = Designplatform Rotterdam geeft met evenementen rondom 'maken' zichtbaarheid aan de maakindustrie, zodat nieuwe vormen van ondernemerschap ontstaan en technisch vakmanschap onder de aandacht wordt gebracht. We willen de komende jaren een levendige dialoog teweeg te brengen die nieuw ondernemerschap stimuleert tussen ontwerpers, producenten, maak- en ontwerpopleidingen, winkeliers, corporaties en projectontwikkelaars.


#4: Maaktafel @Bouwkeet
#3: Maaktafels @Bluecity
#2: Rondetafelgesprek SuGu 4 februari 2016
#1: Dossier Maakindustrie