Designplatform Rotterdam
Agenda

Zoek in ons archief op

naam, trefwoord of datum:

This Happened #11
23 januari, 2018. WORM

Door: Jeroen Deckers (DpfR) en Myrthe Krepel

1. Hanne Marckmann (Cameleofant): Hartenjager

Arnon Grunberg en Hanne Marckmann kwamen met elkaar in contact om aan het idee van een cross-over tussen literatuur en games vorm te geven: Hartenjager ontstond. Dit is een briefwisseling via een app tussen de speler en ‘Violet’ dat volgens een geprogrammeerd script terugschrijft. Financiering kwam van Fonds1818. Violet is een personage, bedacht door Arnon Grunberg in zijn boek ‘Huid en Haar’. Hanne zorgde voor de meetbaarheid van de factor ‘liefde’ in het spel. Het idee is dat de speler correspondentie onderhoudt met dit personage met als doel haar hart te veroveren. Lukt dit (de score is dan 100%), dan mag de speler een keer komen eten met Arnon, Hanne en een ‘stand-in’ van Violet.

2. Stef Verberk (Studio Tast): Knikker (coding)

Stef Verberk waagt zich met dit programma buiten zijn vertrouwde vakgebied van grafisch ontwerper. Al tijdens zijn studie aan het grafisch lyceum zoekt Stef continu naar manieren om aan het grafisch ontwerpen een extra dimensie toe te voegen. Coderen is voor hem een manier om grafisch ontwerp interactief te maken (als extra dimensie) en wil daar graag mee experimenteren. Het begrijpen van coderen heeft toekomstwaarde. De overstap van analoge naar digitale wereld vereist een andere manier van denken. Dit roept de vraag op: hoe sla je een brug?

3. Wytze Kamp: Antegods

Wytze Kamp optimaliseert de bestaande multiplayer computergame Antegods. Hij is dus niet de ontwerper van het spel maar levert een toegevoegde waarde door het spel uit te breiden en te verbeteren door nieuwe spelmechanieken aan te brengen. Antegods is een multiplayer game. Twee teams van elk vier spelers besturen ‘stonepunk-mechs’ om op energie te jagen en tegenstanders te verslaan. Het doel is om enorme ‘titan statues’ te activeren die de tegenstander vernietigen. Het team dat deze tactische veldslagen wint, kan opklimmen naar de positie van godheid.

4. Bart van den Berg (Kiss the Frog): Lego house

Ontwerpbureau Kiss the Frog werkte drie jaar samen met LEGO aan het onlangs geopende LEGO House. LEGO House staat in Billund (Denemarken), waar de legosteen is uitgevonden, en is een plek waar je LEGO op verschillende manieren kunt ervaren. Fans van alle leeftijden kunnen hier terecht om nieuwe ervaringen uit te proberen.


Share by: