Designplatform Rotterdam
Agenda

Zoek in ons archief op

naam, trefwoord of datum:

Stadswandeling met de Wildsnoeier
18 september, 2022, 12:45 CET @RotterdamCS

Rotterdam betonstad? Welnee!

🌳🌳 Groene plekken in Rotterdam maken plaats voor bouwprojecten. Van de gemeente krijgen projectontwikkelaars en investeerders volop ruimte. Ontwerper en 'buitenruimte-detailleur' Olivier Scheffer heeft hier een eigen kijk op. Hoe is hij als Wildsnoeier gekomen tot nieuwe inzichten? Welke meerwaarde hebben vergankelijkheid en illegaliteit voor vergroening? Hoe draagt zijn actie bij aan het verzachten van de betonnen leefomgeving die Rotterdam zo ‘rijk’ is?

🌳🌳 Scheffer voert ons langs absurde stadsgebieden. Hij toont ons allerlei ‘participatietuinen’. Hij praat ons bij over het ontwerp daarvan en het beheer door publieke en private deelnemers.

🌳🌳 PRAKTISCH:
Start: Rotterdam CS, einde Marconiplein. Verzamelen om 12:45 uur bij Rotterdam CS. Start om 13:00 uur. De wandeling duurt circa 2 uur. Deelname: max. 20 personen. Toegift: ‘aspirant wildsnoeiers’ nodigen wij uit om hun eigen snoeischaar en handschoen mee te nemen 😉

🌳🌳 AANMELDING:
Meld jezelf en je medewandelaars aan via mail@dpfr.nl

🌳🌳 OVER OLIVIER 
Olivier Scheffer is kunstenaar, ontwerper en curator. Hij studeerde monumentale kunst en urban design. Hij werkte bij West8 en Kuiper Compagnons als stedenbouwkundige ontwerper. Tien jaar voerde hij zijn eigen ontwerpbureau Roerend Ontwerp van stadsmeubelen. Sporen die hij achtergelaten heeft vind je terug via Google maps en Streetview. Zijn conceptuele wandelingen zijn spraakmakend, soms in een rechte lijn of in een bizarre vorm. In 2018 begon hij met het snoeien van heggen in gemeentelijke plantsoenen. Als Wildsnoeier neemt hij met flair en veel plezier werkdruk over van gemeentelijke diensten. Kijk op www.wildsnoeier.nl en www.base80.nl

🌳🌳 KORTE IMPRESSIE 
Wat regen hier en daar kon de pret niet drukken en het was een unieke middag. Onder leiding van Olivier hebben we nieuwe plekken van Rotterdam ontdekt maar met name ook kennisgemaakt met Scheffer's bijzondere zienswijze en manier van doen. We werden zelfs aangemoedigd om met een heggeschaar het groen bij te werken 😉. Tijdens de wandeling gaf ook Philip Kuypers (o.a. werkzaam voor 'De groene connectie') een korte presentatie in de Spoortuin. Kuypers sprak over de belangentegenstelling tussen actieve bewoners die hun eigen leefomgeving graag op eigen wijze willen vergroenen en gemeentelijke diensten die juist de focus hebben op standaardbeheer van de openbare ruimte. Vol inspiratie en inzichten ging de groep aan het einde van de middag weer uit elkaar. 



Share by: