Schrijvende Ontwerpers Pakken het Podium #2

Donderdag 15 maart vanaf 19.00 u. 

Moderator Lucas Verweij

Locatie: Het Nieuwe Instituut

// Reserveer hier snel je ticket! //

Thema: DE GRENZEN TUSSEN KUNST EN DESIGN

Zes schrijvende kunstenaars en designers, één microfoon, ieder 8 minuten. Thema van de avond: hoe hard zijn de grenzen tussen de design disciplines eigenlijk nog? De beamer blijft uit, aandacht ligt op de voordracht door kunstenaars Tomas Libertiny en Joep van Lieshout, en ontwerpers Pieke Bergmans, Marjanne van Helvert en Richard Hutten (tenzij Hutten die dag in China moet zijn).

Direct na iedere voordracht komt het korte essay op de snijtafel te liggen van Stefan Ruitenbeek en Kate Sinha (Keeping It Real Art Critics, kortweg KIRAC). Dit belooft wat. Laatst stond in de Volkskrant dat als KIRAC langskomt, kunstenaars maar beter een blokje om kunnen gaan. Tot slot kiest het publiek een winnaar.

Over het thema:
Er wordt vaak gezegd dat de grenzen tussen disciplines langzaam maar zeker vervagen. Ontwerpers zouden zich tegenwoordig steeds soepeler in verschillende disciplines bewegen. De kunstwereld en de ontwerpwereld komen dichter bij elkaar. Maar is dat wel zo? Scholen, musea, beurzen, galeries en fondsen hebben behoorlijk precieze afbakeningen. Designers voelen zich vaak niet serieus genomen in de kunstwereld. Worden de grenzen dunner? Of rukken ze de laatste jaren juist weer op? Vijf smaakmakers uit de wereld van ontwerpen en kunst reflecteren hierop, op basis van een geschreven tekst die ze publiekelijk voordragen.

Het avondvullende programma wordt ingeleid door Joeri Pruys, zoon van de nestor van de schrijvende ontwerpers: Simon Mari Pruys. Aan het eind van de avond kiest het publiek een winnaar.

Verwacht een inspirerende en feestelijke avond met na afloop ruimte voor muziek en een drankje. Hapje eten vooraf? Informeer bij het HNI naar hun speciale arrangement.
 
VLAGPLANTSESSIES = Deze avonden hebben tot doel vlaggen te planten die staan voor design en voor het platform, in de hoofden en harten van onze Rotterdamse stakeholders. Met de sessies wordt ingezet op centrale 'meta'-thema's die iedereen aangaan; zoals het thema 'Design en duurzaamheid'. De Vlagplantsessies vinden plaats op verschillende verrassende locaties.


#23: Grenzen vervagen?
#22: Hard Werken: one for All
#21: Goede smaak
#20: Design en food
#19: Storytelling
#18: Eerste Lustrum in de Unie
#17: Salona della Moda
#16: Design Thinking
#15: Wat is design?
#14: Bricks Bytes Behaviour
#13: The Shows Must Go On
#12: Visibly creative
#11: Holland uit Vorm
#10: Social Media Mainstream
#9: Status van Interior Design
#8: Industrial Maintenance
#7: Design Infrastructuur
#6: Duurzaamheid
#5: Design en de kunsthandel
#4: China
#3: Contemporaine stromen
#2: Masters
#1: Design to business